Nyhetsbrev nr 63

7 december 2006

Fuglesang från karantän - torsdag

Klockan ett (torsdag morgon, lokal tid) blev jag till slut färdig med min privata noteringsbok. Så nu är jag per definition redo. Redo för Rymden!

Tidigare under dagen så fick vi vara tillsammans med våra respektive under ett par timmar och speciellt visa dom runt på starttornet. Det var jättekul för både dem och oss. Senare var Nick och jag inne i cockpiten en timme för att kolla att alla ledningar till TV, laptops m.m. var på rätt platser. Det var också ett ypperligt tillfälle att få titta runt lite och göra sig van med den ovanliga vertikala orienteringen.

ESA hade en stor mottagning i Cocoa Beach där alla startgäster var med, runt 400 enligt uppgift. Jag kunde ringa dit och prata med de mest distingerade gästerna (vilket förstås inkluderade Lisa:-) ) Stämningen verkade mycket god.

Fortfarande är allt tekniskt "GO" för start idag och nyligen så svängdes den rörliga delen som täckt själva Discovery bort. Nu är det mest upp till vädergudarna. De senaste prognoserna ger bara 40 % chans för start, men troligen hoppar vi i alla fall in i Discovery och så får vi se hur det går.

Christer

Senast uppdaterad: 22 juni 2009