Christer Fuglesangs skolturné

 

Turnén, som är ett arrangemang av Rymdstyrelsen, syftar till att öka intresset för naturvetenskapliga ämnen hos både elever och lärare. Christer pratar rymd med eleverna och de i sin tur ställer frågor och i vissa skolor håller de även egna presentationer om områden inom naturvetenskapen som de har fördjupat sig i.

 

Christer Fuglesang

Mellan den 14-18 november 2016 besökte Christer Fuglesang högstadieskolor i Norrbotten och pratade om sina två rymdresor till den internationella rymdstationen (ISS).

Under veckan besöktes Residensskolan i Luleå, Luleå Tekniska Universitet, Manhemsskolan i Kalix, Gränsskolan i Haparanda, Porsnässkolan i Norrfjärden, Hortlax skola i Hortlax, Brönjaskolan i Boden, Älvåkraskolan i Älvsbyn, Nya Läroverket i Luleå och Teknikens hus i Luleå.

Vårterminen 2016 var Christer Fuglesang på turné i skolor i Linköping, Mjölby, Norrköping, Finspång, Söderköping och Nyköping.

Höstterminen 2015 var Christer Fuglesang på turné i skolor i Ängelholm, Helsingborg, Malmö, Staffanstorp, Skurup, Lund, Ystads kommun och Trelleborgs kommun.

Vårterminen 2015 besökte Christer Fuglesang skolor i Trollhättan, Uddevalla, Göteborg, Varberg, Falkenberg och Halmstad. Även Chalmers tekniska högskola i Göteborg fick besök av vår astronaut.

Höstterminen 2014 besökte Christer Fuglesang skolor i bland annat Gävle, Ockelbo, Hudiksvall och Kilafors. Även lärarhögskolan i Gävle fick besök.

Vårterminen 2014 var Christer Fuglesang på turné i skolor i Dalsland, Värmland och Närke.

Höstteterminen 2013 besökte Christer åttondeklassare i norra Sverige.

 

Paradisskolan i Trollhättan

Bild: Christer Fuglesang med elever från Paradisskolan i Trollhättan, vårterminen 2015 

 

Mer om skolturnén på Rymdkanalen.se

Senast uppdaterad: 25 november 2016